Tam Ölçü Fırın Sütlaç

Felaket

New member
Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (açmak için bir çay bardağı su)
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzeri için;

  • Fındık
Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sütlacımız için evvel pirinçimizi haşlayalım.
  2. Yıkanmış olan pirinçlerimizi yıkadıktan daha sonra 1,5 su bardağı su ile pişene kadar haşlıyoruz,oldukça az sulu kalsın.
  3. Akabinde haşladığımız pirinçlerin üzerine sütümüzü ekleyip kaynatalım.
  4. Sütümüz kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip ardından,suyla karıştırdığınız nişastayı ek ediyoruz bu türlü 10-15 dk daha daima karıştırarak kaynatıp altını kapatalım.
  5. Güveç kaselerine ya da sufle kaselerine sütlaçlarımızı paylaştıralım.
  6. Soğuk su doldurduğumuz fırın kabımıza (su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelmesi gerekli )sütlaç kaplarını ekleyip fırının en üst katında 180 derece fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkan sütlaçlarımızı fındık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Tam Ölçü Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst