Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 lt süt
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tereyağımızla unumuzu 10 dakika kdar kavuralım, ondan sonrasında sütümüzü ekleyelim.
- daha sonra toz şekerimizi ekleyip, kıvam alana kadar daima karıştıralım.
- Kaynayıp, kıvam alınca kenara alalım ve vanilyasını ekleyelim.
- Kaplarımızı hisse ederek 225 derecelik üst ayar fırında.
- Tatlılarımızın üzeri kızarana kadar fırında bekletelim. Tatlılarımızı ılık tüketelim. Afiyet olsun.