Tam Kıvamında Süt Helvası

Felaket

New member
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 1 paket vanilya
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda tereyağımızla unumuzu 10 dakika kdar kavuralım, ondan sonrasında sütümüzü ekleyelim.
  2. daha sonra toz şekerimizi ekleyip, kıvam alana kadar daima karıştıralım.
  3. Kaynayıp, kıvam alınca kenara alalım ve vanilyasını ekleyelim.
  4. Kaplarımızı hisse ederek 225 derecelik üst ayar fırında.
  5. Tatlılarımızın üzeri kızarana kadar fırında bekletelim. Tatlılarımızı ılık tüketelim. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst