Tam Kıvamında İrmik Helvası

Felaket

New member
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
Üzeri için;

  • Antep fıstığı
  • Tarçın
  • İsteğe göre
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tereyağı ve sıvı yağını tencere yahut teflon tavaya koyup, tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz yağlar yanmasın dikkat edin.
  2. daha sonra irmiği ekleyip, kavuruyoruz baya bir kavurmamız lazım yoksa hoş olmaz.
  3. Süt ve şekeri rastgele bir kapta çırpıyoruz.
  4. Kavrulan irmiğimizin üstüne süt ve şeker karışımını ekliyoruz çorba üzere sulu olacak birinci kademede.
  5. Tabanı tutmasın diye koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kıvamı olduğunda ocağın altını kapatıp irmiğin üstüne havlu peçete yahut havlu koyuyoruz kapağı kapatıyoruz ikiside yoksa tencere kapağı kafidir.
  7. Tabağa koyup, dilerseniz antep fıstığı yahut tarçın ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst