Tahinli Pekmezli Tuğba’nın Keki Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bardak şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 yahut 2,5 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şekerle yumurtayı yeterlice çırpıyoruz köpük köpük olacak çabucak sonrasında süt ,sıvı yağ ,pekmez ,tahin ve tarçını ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- daha sonra vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz uygunca homojen hale gelen kekimizi yağladığımız kalıba dökün.
- Önceden ışıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz ben yarım saatte pişiriyorum lakin her fırın birebir olmadığı için denetimli pişirmekte yarar var.
- daha sonra çıkarıp, ılıyınca kalıbı karşıt çevirip, kalıptan çıkartıp, kesip servis ediyoruz afiyet olsun