Tahinli Pekmezli Tuğba’nın Keki

Felaket

New member
Tahinli Pekmezli Tuğba’nın Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yahut 2,5 su bardağı un
Tahinli Pekmezli Tuğba’nın Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şekerle yumurtayı yeterlice çırpıyoruz köpük köpük olacak çabucak sonrasında süt ,sıvı yağ ,pekmez ,tahin ve tarçını ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. daha sonra vanilya, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip tekrar çırpıyoruz uygunca homojen hale gelen kekimizi yağladığımız kalıba dökün.
  3. Önceden ışıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz ben yarım saatte pişiriyorum lakin her fırın birebir olmadığı için denetimli pişirmekte yarar var.
  4. daha sonra çıkarıp, ılıyınca kalıbı karşıt çevirip, kalıptan çıkartıp, kesip servis ediyoruz afiyet olsun:)
Tahinli Pekmezli Tuğba’nın Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst