Tahinli Kek

Felaket

New member
Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için ;

  • 4 yemek kaşığı tahin
  • Ceviz içi
  • Susam
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpalım.
  2. sonrasındasında süt, sıvı yağ ve tahini ekleyip el çırpıcısıyla çırpalım. Ceviz içinide ekleyip karıştıralım.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek ekleyelim.
  4. Az un alıyor dikkatli biçimde azar azar ekleyip karıştıralım ve yağlanmış borcama kek harcını dökelim.
  5. Üzeri için olan tahini kaşık ile gezdirerek dökelim.
  6. Susam ve kırık ceviz içinide serpip 180° fırında denetimli biçimde pişirelim.
Tam bir kış keki, çayın yanında içinizi ısıtacak nostaljik bir lezzet.

Afiyet olsun. ????????.

Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst