Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 125 ml sıvı yağ
- 125 ml tahin ( ben içine donmuş kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı robottan çekilmiş fındık
- Yarım su bardağı tahin (sıvı olsun ama)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kalıbımızı tereyağı ve margarin ile yağlayıp bir iki avuç kek kalıbının her tarafına fındık serpin.
- Buzdolabında kekin hamurunu yapana kadar bekletin.
- Ardından hamur için şeker ve yumurtayı yeterlice çırpın en az 5 dakika olsun.
- Ardından un ve fındık hariç tüm gereçleri ekleyip tekrar çırpın. Unu da yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
- En son fındığı da ekleyip tahta kaşık yahut silikon kaşık ile karıştırın.
- İlk 15 dakika 155°c fırında daha sonra pişene kadar 160°c fırında pişirin. 40-45 dakikada pişiyor.
- Kek piştikten daha sonra büsbütün soğuyana kadar sosu için tüm gereçleri bir kabın içerisine alıp çırpın.
- Kek soğuyunca kaşık sayesinde kekin üzerine dökün.
- sonrasındasında ben fındıkta serptim süslemesi için siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.