Tahinli Haşhaşlı Kıbrıs Tatlısı

Felaket

New member
Tahinli Haşhaşlı Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için :

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı galate unu
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
Şerbeti için :

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 adet vanilya
Üzeri için :

  • Hindistan cevizi
  • Ceviz.
Tahinli Haşhaşlı Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Ardından tüm gereçleri ekleyip büyük borcama yayalım.
  3. 180 derecede denetimli bir biçimde 20 -25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
  4. Ardından pişen kekimizi şerbeti hazır edelim ve kekimizi çatalla delik delik yapalım şerbeti dökelim.
  5. Karıştıralım eriyene kadar pişirmeye gerek yok.
  6. Kremasını hazır edelim sırasıyla tüm materyalleri bir tencereye alalım. Daima karıştıralım.Dibi tutmasın.
  7. İlk sıcaklığı çıkınca vanilya ve krem şanti ekleyelim ister çırpıcı ister mikser ile purüzsüz hale getirelim ve kekimize dökelim düzeltelim.
  8. Buzdolabına koyalım.
  9. En az 2 saat beklemesi gerekiyor ben akşamdan yaptım sabaha hazır mis üzere oldu epeyce yavaşça bir sütlü tatlı afiyetler olsun ????????????.
Tahinli Haşhaşlı Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst