Tahinli Haşhaşlı Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için :
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için :
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı galate unu
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı haşhaş ezmesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
- 1 adet vanilya
- Hindistan cevizi
- Ceviz.
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Ardından tüm gereçleri ekleyip büyük borcama yayalım.
- 180 derecede denetimli bir biçimde 20 -25 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ardından pişen kekimizi şerbeti hazır edelim ve kekimizi çatalla delik delik yapalım şerbeti dökelim.
- Karıştıralım eriyene kadar pişirmeye gerek yok.
- Kremasını hazır edelim sırasıyla tüm materyalleri bir tencereye alalım. Daima karıştıralım.Dibi tutmasın.
- İlk sıcaklığı çıkınca vanilya ve krem şanti ekleyelim ister çırpıcı ister mikser ile purüzsüz hale getirelim ve kekimize dökelim düzeltelim.
- Buzdolabına koyalım.
- En az 2 saat beklemesi gerekiyor ben akşamdan yaptım sabaha hazır mis üzere oldu epeyce yavaşça bir sütlü tatlı afiyetler olsun ????????????.