Tahinli Cevizli Rulo Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 21 adet baklava yufkası
- 200 gram tahin
- 300 gram çekilmiş ceviz içi yada fındık içi
- 150 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardığı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve limon dilimini alıyoruz, ocakta kaynadıktan daha sonra orta ateşte 10dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz.
- Sıvı yağ ekleyip ocakta tereyağ eriyene kadar kaynatıyoruz .
- hemen sonrasında üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alıyoruz ceviz içi ve tahini uygun bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Yufkamızı tezgaha seriyoruz ,üzerine fırçayla tereyağ sürüp yine üzerine yufka serip tekrar tereyağ sürüyoruz.
- 3 kat olduktan daha sonra en üst yufkaya yine yağ sürüp ceviz, tahin karışımından uç kısmana koyup rulo formunda katlıyoruz .
- Tepsimize yerleştiriyoruz bütün yufkalara birebir süreci yapıp geri kalan yağı üzerine fırçayla sürün.
- 190 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz .
- Fırından çıkardıktan daha sonra birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz.
- 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra dilerseniz üzerine fıstık serperek servis yapabilirsiniz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.