Tadı Damakta Kalan Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 kaşık kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şeker ve yumurta çırpılır. Üzerine kabartma tozu ve un hariç tüm materyaller eklenir tekrar çırpılır.
- Ardından unu ekleyip yavaş yavaş çırpıyoruz daha sonra en son kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.
- sonrasındasında yağdığımız fırın tepsisine kekimizi eşit bir biçimde yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişmeye yakın sosumuzu hazırlamak için tencereye kakao, sıvı yağ, toz şeker ve sütü karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- En son süreç olarak keki dilimlemeden sıcak biçimde fırından çıkarıp kürdan kullanarak üzerine delikler açıyoruz ve hem keki hem sosu sıcak olacak biçimde sosu kekin üzerine döküyoruz.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.