Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kaşık sirke
- 1 paket vanilya
- Bir fiske tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3, 4 yemek kaşığı susam
- 3 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Süt,sıvıya sirke, un,hamur kabartma tozunu vanilyayı ve tuzu ekliyoruz.
- Unların kalitesinde farklılıklar olabiliyor akışkan bir karışım yapalım tereyağımızı kalıbımıza sürelim susamları serpelim.
- Hamurumuzun 4/3 kalıba alalım geri kalan hamurumuza kakao ekliyeyim orta kasımlara dökelim.
- 165 derecede pişirelim frınlar da ısı farkı olabiliyor birincilerde fırınımızın kapağını açmayalım sona gerçek bir kürdanla denetim edelim.
- İçi pişmişse kürdanımız pak çakacaktır afiyet olsun.