Superman Fotoğraflı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya tarifi
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya tarifi
- 6 adet yumurta (xl boy) oda sıcaklığında
- 250 gram toz şeker
- 30 gram ovalez
- 100 gram su
- 60 gram nişasta
- 30 gram kakao
- 300 gram un
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 6 yemek kaşığı tozşeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 paket çiğ krema ( denetimli eklenecek yarısı da kâfi gelebilir)
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı toz krem şanti
- 1 su bardağı artı 3 yemek kaşığı soğuk süt
- Krem şantiyi renklendirmek isterseniz besin boyasından 3- 4 damla damlatabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya.Hazırlanışı: yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılacak ovalez su ile açılıp o denli eklenecek nişasta, kakao ve un elenerek eklenecek kalıba dökülüp 180 derece fırında 40- 45 dk denetimli pişirilecek.
- Pasta kreması.Hazırlanışı: tereyağ krem şanti krema ve vanilya dışındaki tüm materyalleri ocağa alıp orta ateşte hiç bırakmadan karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlar başlamaz tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Koyu kıvamlı bir krema olacak bu sizi korkutmasın bir iki dakika daha karıştırıp ocaktan alıyoruz ve oda sıcaklığına gelene kadar orta ara karıştırmaya devam ediyoruz.
- sonrasındasında ağzını streçleyip buzdolabına kaldıralım en az 2 saat vaktiniz var ise 1 gece dolapta bekletebilirsiniz.
- Dolaptan çıkardığımız kremamıza evvel krem şantiyi ve bir ölçü çiğ kremayı ekleyip yaklaşık 5 dakika çırpıyoruz. Burada kıvamı ayarlamak bize kalmış koyu kıvam mı akışkan bir kıvam mı size kalmış çiğ kremayı ona bakılırsa ekleyebilirsiniz. Paketin tamamını eklemeden azar azar ekleyip kıvamı ayarlayabilirsiniz.
- Pandispanyamızı dilimlere ayırıyoruz. Süt ile ıslatmaya gerek yok ovalez olduğu için evvel kremadan çabucak sonrasında ne eklemek isterseniz ben muz çikolata yapıyorum size kalmış ne isterseniz ekleyebilirsiniz.