Supangle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
- 1 su bardağı soğuk su (buzlukta soğutulacak)
- Kek
- Beyaz çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Çikolata ve soğuk su hariç tüm gereçler bir tencereye alınır ve pişirilir. Pişen supangle içerisine çikolata eklenip, karıştırılır ve ılınması için bırakılır.
- Ilınan supangle içerisine 1 su bardağı soğuk su mikser yardımı ile eklenir. Suyu dikkatli ekleyiniz kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Kaselerinizin içerisine biraz supangle ortasına kek ve yeniden supangle koyarak hazır hale getirebilirsiniz.
- Ben yarısına kek koydum yarısına koymadım. Dilerseniz sizde bu türlü hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden,. Afiyet olsun .