Sultan Sarması

Felaket

New member
Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler

Kakaolu muhallebi için;

  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağ
Krem şanti için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için ve tabanı için ;

  • Hindistan cevizi dileğe bakılırsa diğer süsleme ürünleride olabilir
Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle biçimde bütün hazırlıyoruz. Uygun bir tencere vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçlerimizi karıştırıp kısık ateşte karıştırarak uygunca kıvama alana kadar pişiriyoruz.
  2. İndirmeye yakın bir paket vanilyamızı koyup tereyağı ya da margarin ekleyip düzgünce homojen hale getiriyoruz.
  3. ondan sonrasında uygun kare bir tepsiye tepsinin tabanına hindistan cevizinide döküp üzerine muhallebimizi eşit biçimde yayalım.
  4. Muhallebi en az üç 4 saat buzdolabında bekletiyoruz .
  5. Diğer yandan kremşantimizi yapalım.
  6. Muhallebimiz bekledikten daha sonra üzerine kremşantimizi döküp birkaç saat daha bekletelim .
  7. Yeterli müddette bekledikten daha sonra uzunlamasına dikdörtgen biçiminde keselim ve rulo biçiminde saralım afiyet olsun.
Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst