Şule -i Güllaç

Felaket

New member
Şule -i Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 yapraklı (400 gram ) paket güllaç
  • 2,5 litre süt
  • 200 ml bardak ölçüsüyle 4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kırık fındık
  • 2 paket vanilya
  • Limon kabuğu rendesi
Şule -i Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şimdi evvela süt ve şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz fakat kaynatmıyoruz yalnızca ılıyacak ve şeker eriyecek.
  2. Ocaktan alınca içine 2 paket vanilya döküp karıştırıyoruz.
  3. daha sonra yaprakları tek tek tepsiye bir tane koyup sütle ıslatıyoruz.
  4. böyle 6 kat yufka ıslayıp çokça fındık serpip her yerine daha sonra bir limonu rendeleyip fındığın üstüne onuda serpin.
  5. Diğer 6 kat güllaç yufkasınıda birebir biçimde ıslayıp yufkaları bitiriyoruz.
  6. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip büyük dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz.
  7. Üzerini süslemek isteğinize bağlı dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz afiyet olsun:).
Şule -i Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst