Şule -i Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 12 yapraklı (400 gram ) paket güllaç
- 2,5 litre süt
- 200 ml bardak ölçüsüyle 4 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kırık fındık
- 2 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi
Not EkleTarifi Yazdır
- Şimdi evvela süt ve şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz fakat kaynatmıyoruz yalnızca ılıyacak ve şeker eriyecek.
- Ocaktan alınca içine 2 paket vanilya döküp karıştırıyoruz.
- daha sonra yaprakları tek tek tepsiye bir tane koyup sütle ıslatıyoruz.
- böyle 6 kat yufka ıslayıp çokça fındık serpip her yerine daha sonra bir limonu rendeleyip fındığın üstüne onuda serpin.
- Diğer 6 kat güllaç yufkasınıda birebir biçimde ıslayıp yufkaları bitiriyoruz.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip büyük dilimler halinde kesip servis edebilirsiniz.
- Üzerini süslemek isteğinize bağlı dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz afiyet olsun.