Sufle (Tek Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- İsterseniz 1-2 kare çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyelim tekrar çırpalım.
- En daha sonra kuru gereçleri ekleyip çırpalım.
- Kek harcını güveç bir kaseye koyalım (Porselen yahut cam da olabilir.
- Küçük bir tencerenin tabanına biraz su koyalım daha sonra ocağa koyup kaynamasını bekleyelim, ocağa su koymayı keki yaparken yaparsanız daha uygun olur.
- Ardından kaseyi tencereye koyup kapağını kapatalım. 7-8-9 yahut dakika pişirdikten daha sonra hazırrr.