Sufle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağına yakın toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı damla çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için 3 yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Krema kıvamına geldikten daha sonra süt ,sıvı yağ ekleyip çırpalım .
- hemen sonrasında sırası ile kuru materyalleri ekleyip kek harcını hazırlayalım(ben kalıpta yapmayı tercih ettim siz borcam yahut farklı tepside yapabilirsiniz .
- Kek harcını hazırlamadan evvel kalıbı margarin ile yağlayıp buzluğa kaldırdım bu türlü kekler asla yapışmaz.
- Hazırlamış olduğum hamuru kek kalıbına aktarıp daha evvelinde de ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim .
- Kek pişerken sosunu hazırlayalım .
- Çikolata hariç bütün gereçleri tencereye alıp karıştıralım ısınınca çikolatayıda ekleyip karıştırmaya devam edelim .
- Kaynama noktasına gelince ocaktan alalım pişen keki her yerinden bıçak yada kürdan ile delelim.
- Tepsi de yapacaksanız dilimleyin sıcak sosu birinci sıcaklığı çıkan kekin her yerine dökelim .
- Sosunu büsbütün çektikten daha sonra servis edelim deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun ????.