Suffle

Felaket

New member
Suffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 150 gram sütlü çikolata
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 paket vanilin
Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağ ve çikolatayı benmari metodu eritin. Kenarda soğusun.
  2. Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
  3. Şeker ile beyazları kar beyaz olana kadar çırpın.
  4. Sarılara ise erimiş çikolatayı ekleyerek çırpın.
  5. daha sonrasında çikolatalı karışımı beyazlara ekleyin, un, vanilin ve kakaoyu da ekleyerek spatula ile söndürmeden karıştırın.
  6. Karışımı kaselere paylaştırıp evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin.
  7. Suffle kaseleri için : kaseleri tereyağlıyoruz.
  8. Bu tarifle güveçlerde 5, olağan suffle kaselerinde ise 6 porsiyon çıkıyor.
  9. Suffleler hazır olduğunda dilerseniz sade dilerseniz süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. ????????????.
Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst