Sütsüz Yumurtasız Alerjik Bebeklere Kek

Felaket

New member
Sütsüz Yumurtasız Alerjik Bebeklere Kek Tanımı İçin Malzemeler

• 1 ,5 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 bardak su yahut demlenmiş süzülmüş çay
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çimdik tuz
Sütsüz Yumurtasız Alerjik Bebeklere Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Merhabalar. 2 buçuk yaşındaki süt ve yumurta alerjili kızım için yaptığım kek tanımı.

1. ilk vakit içinderda geniş bir çırpma kabında şeker, maden suyu, sıvı yağ ve var ise demlenmiş süzülmüş çayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Ben genelde kahvaltı için demlediğim çaydan kalan çayı koyuyorum. Şayet yoksa 1 bardak portakal suyu da sıkabilirsiniz yahut sade su ekleyebilirsiniz.
  2. Şeker eridikten daha sonra un, kakao, kabartma tozu, vanilya, tuzu ekleyelim. Benim kızım tarçın ve limon kabuğu aromasını sevdiği için ekledim siz eklemeyebilirsiniz.
  3. Tamamen homojen bir karışım elde ettiğimizde sıvı yağ sürdüğümüz tepsimize alalım harcımızı.
  4. Tepsiyi fırına koymadan evvel hava kabarcıklarının patlaması için tepsiyi tezgahta bir kaç defa sertçe vuralım. Hava kabarcıkları patladığında kekimiz daha hoş olur.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirelim.
  6. Çatal batırarak pişmesini denetim edebilirsiniz. Ben bu kekten kızıma pasta da yapıyorum.
  7. Üzerine soya sütü yahut badem sütüyle koyu bir krema yapıp üzerine döküyorum. Afiyet olsunn.
Sütsüz Yumurtasız Alerjik Bebeklere Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı