Sütsüz Enfes Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kola
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 – 1 buçuk bardak un (una nazaran değişiyor)
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker ve vanilya ile bir arada köpürene kadar çırpıyoruz.
- Kalan tüm malzemeyi de karışıma ekleyip düzgünce çırpıyoruz.
- Hazırlanan kek harcını uygun bir pişirme kabına alıp 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sos materyallerini de tencerede kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.
- Kekimizi 10-15 dakika kadar soğumaya bıraktıktan daha sonra dilimleyip sıcağı çıkmış sosu üzerine gezdiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.