Sütlü Ve Gold Çikolatalı Küçük Pastacıklar Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için (oda sıcaklığında)
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyası için (oda sıcaklığında)
- 3 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Çeyrek çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket krem şanti
- 1 muz ( ortası için)
- 100 ml krema
- 1 paket gold çikolata
- 100 ml krema
- 1 paket çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Kremasını hazırlayarak başlayalım. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı uygun bir tencereye alınır ve daima karıştırarak pişirilir.
- Fokurdamaya başladığında ocağı kapatın vanilin ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın.
- İlk sıcağı geçince krem şantiyi ek edip çırpın.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edince boşluk kalmayacak biçimde üzerini streçleyip soğumaya bırakın.
- sonrasındasında buzdolabına kaldırın.
- Yumurtalar, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar çırpın. (4-5 dk ) süt kakao, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Pişirme kağıdı serili büyük dikdörtgen borcama kek harcını aktarın.
- Fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 15-18 dk pişirin. Bekletmeden fırından çıkarın.
- Pandispanya soğuduğunda bardak sayesinde yahut yuvarlak bir aparatla keserek küçük kekler elde edin.
- Kremayı sıkma poşetine alın.
- Kekler yumuşak old için sütle ıslatmadım.
- Keklerin üzerine 2-3 ince dilim muz yerleştirin ve kremadan sıkın.
- Diğer yuvarlak keki üzerine kapatın.
- Hepsini tıpkı biçimde hazırlayın.
- Kalan kek kesimlerini uygun bir tabağa yerleştirin.
- Kalan kremayı üzerine sıkın.
- En minik kek modüllerini ufalayıp üzerine serpiştirin.
- Sıvı kremayı ısıtın.
- Kaynama noktasına gelince kapatın ve yarısına sütlü yarısına gold çikolata ekleyip karıştırın.
- Mini keklerin üzerine aktarın.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilediğiniz biçimde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun????