Sütlü Ve Gold Çikolatalı Küçük Pastacıklar Görüntülü

Felaket

New member
Sütlü Ve Gold Çikolatalı Küçük Pastacıklar Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanyası için (oda sıcaklığında)

  • 3 adet büyük uzunluk yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket krem şanti
  • 1 muz ( ortası için)
Üzeri için

  • 100 ml krema
  • 1 paket gold çikolata
  • 100 ml krema
  • 1 paket çikolata
Sütlü Ve Gold Çikolatalı Küçük Pastacıklar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kremasını hazırlayarak başlayalım. Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı uygun bir tencereye alınır ve daima karıştırarak pişirilir.
  2. Fokurdamaya başladığında ocağı kapatın vanilin ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın.
  3. İlk sıcağı geçince krem şantiyi ek edip çırpın.
  4. Pürüzsüz bir kıvam elde edince boşluk kalmayacak biçimde üzerini streçleyip soğumaya bırakın.
  5. sonrasındasında buzdolabına kaldırın.
  6. Yumurtalar, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar çırpın. (4-5 dk ) süt kakao, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  7. Pişirme kağıdı serili büyük dikdörtgen borcama kek harcını aktarın.
  8. Fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 15-18 dk pişirin. Bekletmeden fırından çıkarın.
  10. Pandispanya soğuduğunda bardak sayesinde yahut yuvarlak bir aparatla keserek küçük kekler elde edin.
  11. Kremayı sıkma poşetine alın.
  12. Kekler yumuşak old için sütle ıslatmadım.
  13. Keklerin üzerine 2-3 ince dilim muz yerleştirin ve kremadan sıkın.
  14. Diğer yuvarlak keki üzerine kapatın.
  15. Hepsini tıpkı biçimde hazırlayın.
  16. Kalan kek kesimlerini uygun bir tabağa yerleştirin.
  17. Kalan kremayı üzerine sıkın.
  18. En minik kek modüllerini ufalayıp üzerine serpiştirin.
  19. Sıvı kremayı ısıtın.
  20. Kaynama noktasına gelince kapatın ve yarısına sütlü yarısına gold çikolata ekleyip karıştırın.
  21. Mini keklerin üzerine aktarın.
  22. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Dilediğiniz biçimde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun????
Sütlü Ve Gold Çikolatalı Küçük Pastacıklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst