Sütlü Baklava (Soğuk) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 30 adet baklavalık yufka
- 120 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
- Kakao
- Fıstıklı çikolata
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Herkes yaptı ben de yapıcam diye yola girdim. ).
- Önce tabi şerbeti yapalım ki soğusun. Evvel şeker, süt ve suyu koyalım ocağa altını açalım eritelim şekeri.
- sonrasındasında kremayı ekleyelim ve düzgünce karıştıralım. Krema için de güzelce pişsin. daha sonra vanilini ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Baklavalık yufkaları yapacağınız tepsinin biçimine göre tıpkı boyutta kesin.
- Kenarın da fazla kalanları içine de eklersiniz daha uygun olur.
- Tereyağı ve sıvı yağını birlikte ocağa koyalım. Üstün de oluşacak köpükleri alın lütfen.
- daha sonra yufkaları tek tek erittiğimiz yağ ile yağlayalım. Çok yağlamaya gerek yok aslına bakarsan yağ kaldığın da geneline boşaltacağız.
- 15 tane üst üste yaptıktan daha sonra cevizleri dökelim.
- daha sonra öteki 15 tane için de tıpkı süreç ve asıl süreç olan kesme noktası. Yavaş form vererek keselim.
- daha sonra kalan yağ var ise üzerine dökelim. 180 derece de 20 dakika daha sonra kapağını hiç açmadan dereceyi direk 140 a düşürüp 40 dakika da o biçimde pişirelim.
- Çıkarıp 3-4 dakika bekletelim daha sonra şerbeti üzerine gezdirelim.
- Ilıdıktan daha sonra kakaoyu serpelim.
- Fıstıklı çikolataya da üzerine rendeleyin ki fıstığın yeşili güzel duruyor .Afiyet olsun.