Sütlü Baklava (Soğuk)

Felaket

New member
Sütlü Baklava (Soğuk) Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 adet baklavalık yufka
  • 120 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağı
İçi için;

  • 2 su bardağına yakın çekilmiş ceviz
Üzeri için;

  • Kakao
  • Fıstıklı çikolata
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
Sütlü Baklava (Soğuk) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Herkes yaptı ben de yapıcam diye yola girdim. :)).
  2. Önce tabi şerbeti yapalım ki soğusun. Evvel şeker, süt ve suyu koyalım ocağa altını açalım eritelim şekeri.
  3. sonrasındasında kremayı ekleyelim ve düzgünce karıştıralım. Krema için de güzelce pişsin. daha sonra vanilini ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  4. Baklavalık yufkaları yapacağınız tepsinin biçimine göre tıpkı boyutta kesin.
  5. Kenarın da fazla kalanları içine de eklersiniz daha uygun olur.
  6. Tereyağı ve sıvı yağını birlikte ocağa koyalım. Üstün de oluşacak köpükleri alın lütfen.
  7. daha sonra yufkaları tek tek erittiğimiz yağ ile yağlayalım. Çok yağlamaya gerek yok aslına bakarsan yağ kaldığın da geneline boşaltacağız.
  8. 15 tane üst üste yaptıktan daha sonra cevizleri dökelim.
  9. daha sonra öteki 15 tane için de tıpkı süreç ve asıl süreç olan kesme noktası. Yavaş form vererek keselim.
  10. daha sonra kalan yağ var ise üzerine dökelim. 180 derece de 20 dakika daha sonra kapağını hiç açmadan dereceyi direk 140 a düşürüp 40 dakika da o biçimde pişirelim.
  11. Çıkarıp 3-4 dakika bekletelim daha sonra şerbeti üzerine gezdirelim.
  12. Ilıdıktan daha sonra kakaoyu serpelim.
  13. Fıstıklı çikolataya da üzerine rendeleyin ki fıstığın yeşili güzel duruyor :).Afiyet olsun.
Sütlü Baklava (Soğuk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst