Sütlaç

Felaket

New member
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pirinçleri haşlayarak başlıyoruz.
  2. Yumuşayan pirinçleri suyundan süzmeden üzerine sütü ve vanilyalı ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynayan süte şeker ve yumurta sarısı ile nişastayı çırpıp ekleyerek 10 dk kaynatalım.
  4. İlk sıcaklığı çıkınca dolapta soğumaya bırakalım afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst