Sütlaç

Felaket

New member
Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardak şeker
  • 2 su bardağı su
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 2 bardak suyu tencereye alıyoruz, pirincimizi koyuyoruz.
  2. Kaynamaya bırakıyoruz. İçindeki su bitene kadar pişiriyoruz.
  3. Su bitimine yakın ise sütü de ek ediyoruz.
  4. Şeker vanilin nişastayıda ekliyoruz. Kaynamaya bırakalım ağırlaştığında ise altını kapatabilirsiniz.
  5. Kaselere koyup, buzdolabına koyuyoruz. Soğumasını bekleyip tadabilirsiniz afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst