Süt Yoğurt Yok Kaynar Suyla Mükemmel Bir Kek Tanımı İçin Malzemeler
Süt Yoğurt Yok Kaynar Suyla Mükemmel Bir Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağın dan biraz fazla şeker az şekerli seven 1 bardak kulansın
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat üzerine bir kaç damla limon suyu
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı doruklu kakao
- Yarım çay bardağı kadar su
Süt Yoğurt Yok Kaynar Suyla Mükemmel Bir Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynar suyumuzun içine şekeri ilave edelim şekeri eritelim daha sonra yağını ek edelim karıştıralım ki ılısın yumurtalarımızı pişirmesin daha sonra yumurtaları kıralım, çırpalım.
- Ununu ek edelim daha sonra kabartma tozu vanilya ve karbonat ek edelim çırpıcıyla çırpalım, yağlı kağıt serili tepsiye dökelim kakaolu kısmı için biraz ayıralım, kakaoyu ek edelim.
- Az suyla yoğunluğunu açalım ve tepsiye gelişi hoş dökelim, kaşıkla dilediğimiz üzere form verelim.
- 170 derce fırında 50 dk kadar pişirelim hepsi bu harika bir kek hazır deneyecek olanlara afiyet olsun.