Süt Helvası

Felaket

New member
Süt Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 vanilin
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tereyağı eritilir, 1 su bardağı un eklenerek 2-3 dakika kadar kavrulur.
  2. Yavaş yavaş süt eklenir topaklanmaması için süratli çırpmakta yarar var.
  3. Şeker ve vanilyada eklenerek kaynayana kadar pişirilir. Güveçlere hisse edilir.
  4. Fırının üst ısıtma açılarak 250 derecede en üst göze koyularak üzerinin yanması sağlanır.
Not: Fırında orta kata koyulunca kaynayıp taşıyor.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst