Süt Dilimi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket krem şanti
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 1,2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 5-6 damla limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 4,5 damla limon suyu
- 1 tutam tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimiz için uygun bir kaseye yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine süt, sıvı yağ, kakao ,un vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hazırladığımz kek hamuru tepsiye dökerek havasını alalım sonrasındasında da 180 derece ısıtılmış fırına sürelim.
- Kekimiz pişerken sıvı kremayı hazırlayalım krem şanti ve sıvı kremayı uygun bir kaseye alalım.
- Mikserle düşük ayarda çırpalım yoğunlaştıktan daha sonra hindistan cevizi ve balı koyalım ve limon suyu koyalım.
- 10 -15 dakika buz dolabında bekletelim kekimizi aksi çevirelim çabucak sonrasında kıyıları keselim kişi başı süt dilimleri yapalım.
- Krem şantiyi kekemizin üzerine koyalım ondan sonrasında kekle üzerini kapatalım akabinde bıçak sayesinde kekimizi keselim çabucak sonrasında hazır afiyet olsun !