Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
.
Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet büyük güllaç yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 3 dolu yemek kaşığı bal
- İsteğe göre gül suyu
- var ise 1 tatlı kaşığı sahlep
- 1-2 damla vanilya özütü (var ise)
- 20-25 adet fındık
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 3-4 kare bitter çikolata (görseldeki çikolatanın yarısı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Fındıkları iri parçacık olacak biçimde parçalayalım.
- Küçük tenceremize alalım.
- Süt ile kakaoyu da ekleyip ılık olacak biçimde ısıtalım.
- hemen sonrasında içine bal, vanilya, gül suyu ekleyelim.
- sonrasındasında güllaçları kırıp karışımı çekmesini bekleyelim.
- Derin bir tabağımıza yarısını aktarıp ortasına fındık parçacıkları serpelim.
- Diğer yarısını da üstüne kapatalım.
- Kalan sütlü karışımı üstüne gezdirelim.
- Yarım saat dolapta dinlendirelim.
- daha sonrasında üstüne kakao serpip bitter çikolatayı rendeleyelim.
- Dilimleyip servis tabağımıza alıp afiyetle tüketelim. Afiyet olsun
Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı