Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından)

Felaket

New member
Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı bal
  • İsteğe göre gül suyu
  • var ise 1 tatlı kaşığı sahlep
  • 1-2 damla vanilya özütü (var ise)
Arası:

  • 20-25 adet fındık
Üstü için:

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 3-4 kare bitter çikolata (görseldeki çikolatanın yarısı)
Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fındıkları iri parçacık olacak biçimde parçalayalım.
  2. Küçük tenceremize alalım.
  3. Süt ile kakaoyu da ekleyip ılık olacak biçimde ısıtalım.
  4. hemen sonrasında içine bal, vanilya, gül suyu ekleyelim.
  5. sonrasındasında güllaçları kırıp karışımı çekmesini bekleyelim.
  6. Derin bir tabağımıza yarısını aktarıp ortasına fındık parçacıkları serpelim.
  7. Diğer yarısını da üstüne kapatalım.
  8. Kalan sütlü karışımı üstüne gezdirelim.
  9. Yarım saat dolapta dinlendirelim.
  10. daha sonrasında üstüne kakao serpip bitter çikolatayı rendeleyelim.
  11. Dilimleyip servis tabağımıza alıp afiyetle tüketelim. Afiyet olsun
    🙂
Not 1 : sağlıklı ve yanlışsız beslenmeye dair bilgi, kıymetli tüyolar,motivasyonlar ve merak ettiğiniz her şeyi instagramdan “diyetisyenesengul” paylaşıyorum:) not 2 : buradaki sorularınıza, yorumlarınıza dönüş sağlayamıyorum “diyetisyenesengul” instagram hesabımdan bana yazarsanız dönüş sağlarım. Sevgiler
❤
.

Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst