Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Süte krema koyarsak lezzetini artırmış oluruz.
Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 30 adet baklava yufkası
- 1 buçuk su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Yahut fındık ,fıstık
- 150 gram erimiş tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 700 ml süt
- 420 gram şeker
- 200 gram krema
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 10 gram rendelenmiş çikolata
- Toz fıstık
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetininden başlayalım.Bunun için küçük bir tencereye sütü, şekeri ve kremayı koyup karıştıralım, ocağa alalım tam kaynamaya başlayınca ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Erimiş tereyağına sıvı yağ karıştırıp yufkaları yuvarlak borcam tepsiye bakılırsa keselim yahut kare tepsi kullanacaksınız kesmeye gerek yok.
- Yufkaları tek tek fırçayla yağlayıp tepsiye yerleştirelim.
- Yarısına gelince ceviz içini yayalım.
- İkici katıda birebir biçimde döşeyip kare biçiminde keselim artan yağ karışımını üzerine gezdirelim.
- Önceden 170 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir biçimde pişirelim üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğuyunca soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim.
- Şerbetini çekince kakao serpip rendelenmiş çikolata ve fıstıkla süsleyelim.
Süte krema koyarsak lezzetini artırmış oluruz.
Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı