Şipşak Sufle

Felaket

New member
Şipşak Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram margarin
  • 50 gr sütlü bitter karışık çikolata
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı un
Arasına

  • İsteğe nazaran 1 dilim çikolata
Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Şipşak Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavaya tereyağ ve çikolatayı koyup karıştırarak eritiyoruz.
  2. Bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  3. Eriyen çikolatalı karışımı da üzerine ekleyip çırpıyoruz.
  4. Ardından yarım su bardağı unu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Isıya sağlam sufle kabını yağlayıp, harcımızı eşit ölçüde bölüştürüyoruz.
  6. Ortasına birer modül çikolata koyuyoruz.
  7. 200’ evvelde ısıtılmış fırında 7-8 dakika kadar pişiriyoruz. Müddetin sonunda fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.
! pişme müddeti fırına bakılırsa değişiklik gösterebilir,.

  • ! fırın kesinlikle evvelinde ısıtılmış olmalı.
  • ! pişerken sekiz dakikayı geçmemeli.
  • ! ben iki kişilik yaptım, sayınız fazla ise ölçüyü arttırabilirsiniz.
  • Tatlı krizlerine en pratik tahlil tabikide sufle, çayın yanına sizlerde şipşak bi sufle yapmak isterseniz tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Şipşak Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst