Şipşak Sufle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 50 gram margarin
- 50 gr sütlü bitter karışık çikolata
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı un
- İsteğe nazaran 1 dilim çikolata
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya tereyağ ve çikolatayı koyup karıştırarak eritiyoruz.
- Bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Eriyen çikolatalı karışımı da üzerine ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından yarım su bardağı unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Isıya sağlam sufle kabını yağlayıp, harcımızı eşit ölçüde bölüştürüyoruz.
- Ortasına birer modül çikolata koyuyoruz.
- 200’ evvelde ısıtılmış fırında 7-8 dakika kadar pişiriyoruz. Müddetin sonunda fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.
- ! fırın kesinlikle evvelinde ısıtılmış olmalı.
- ! pişerken sekiz dakikayı geçmemeli.
- ! ben iki kişilik yaptım, sayınız fazla ise ölçüyü arttırabilirsiniz.
- Tatlı krizlerine en pratik tahlil tabikide sufle, çayın yanına sizlerde şipşak bi sufle yapmak isterseniz tanımımı kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.