Şıllık Tatlısı

Felaket

New member
Şıllık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çimdik tuz
Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;

  • 1 kase ceviz
Üzeri için;

  • Fıstık içi
Şıllık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un, su ve tuzu derin bir kapta topaklanmayacak biçimde karıştırıyoruz. Krep hamurundan biraz koyu bir kıvamı oluyor.
  2. sonrasındasında tavaya epey az tereyağı sürüyoruz ve krepleri yapmaya başlıyoruz. Toplam sekiz tane krebimiz oluyor.
  3. Dört adedini alt kata koyup cevizi döküyoruz.
  4. hemen sonrasında kalan dört taneyle de üzerini boşluk kalmayacak biçimde kapatıyoruz.
  5. Şerbetinin sıcak olması gerekiyor.
  6. Bu yüzden krepleri yaptıktan daha sonra yapabilirsiniz.
  7. Şeker, su ve tereyağını kaynattıktan daha sonra on dakika bekletip dilimlediğimiz tatlının üzerine döküyoruz.
  8. Son olarak da fıstık içiyle süsleyin.
Şıllık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst