Şıllık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 8 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase ceviz
- Fıstık içi
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, su ve tuzu derin bir kapta topaklanmayacak biçimde karıştırıyoruz. Krep hamurundan biraz koyu bir kıvamı oluyor.
- sonrasındasında tavaya epey az tereyağı sürüyoruz ve krepleri yapmaya başlıyoruz. Toplam sekiz tane krebimiz oluyor.
- Dört adedini alt kata koyup cevizi döküyoruz.
- hemen sonrasında kalan dört taneyle de üzerini boşluk kalmayacak biçimde kapatıyoruz.
- Şerbetinin sıcak olması gerekiyor.
- Bu yüzden krepleri yaptıktan daha sonra yapabilirsiniz.
- Şeker, su ve tereyağını kaynattıktan daha sonra on dakika bekletip dilimlediğimiz tatlının üzerine döküyoruz.
- Son olarak da fıstık içiyle süsleyin.