“Sevgi ilk maddedir”

Leila

Global Mod
Global Mod
Arras. Fritözde patates kızartmasının bir kısmı cızırdarken, Paul-Henri Doumenc yağın sıcaklığını ölçerken meslektaşı bir sonraki parti için kesilmiş patatesleri yıkayıp kurutuyor. Cumartesi günü, bir gıda kamyonunun operatörü, Kuzey Fransa’nın Arras kentindeki büyük meydanda büyük bir sahnede kızartma becerilerini test edecek. Şehrin ilk Patates Kızartması Dünya Şampiyonası olduğunu iddia ettiği etkinlikte, önceden seçilmiş düzinelerce uluslararası Fransız kızartma restoran işletmecisi dört kategoride birbirleriyle yarıştı: otantik kızartmalar, yaratıcı kızartmalar, amatör kızartmalar ve yılın patates kızartması sosu.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Doumenc, “Bunlar Paris kızartması” diyor, “On milimetre kalınlığındalar.” Paris’in büyük bölgesinde kamyonunda patates kızartması ve hamburger sunan büfe operatörü, eleştirel bir jürinin gözetiminde ve birkaç kamera ekibinin eşliğinde yarışmayı başlatıyor. Birkaç metre ötede, Angers yakınlarından Vincent Pécourt patates çubuklarının düzgün şekilde kızarmasını sağlıyor. Ailesi ve arkadaşları, Arras’ın tarihi merkezindeki kalabalık meydanda onu alkışlıyor. Yarışmaya katılmak için yüzlerce kilometre yol kat ettiler. İyi patates kızartması yapan şey nedir? Pécourt “İlk malzeme aşktır” diye gülüyor ve tabii ki kuzey Fransa’dan gelen patatesler.

Patates kızartması hakkında gerçekten her şeyi bilen kişi, Kuzey Fransa’da geniş bir mobil patates kızartması tezgahı ağını işleten Jean-Paul Dambrine (75)’dir. 55 yıldır bölgede patates kızartması yapıyor. Kuzey Fransa’dan gelen iyi patateslerin her şeyin başı olduğunu söylüyor. Daha sonra patates kızartmasının iki aşamada kızartılması gerekir. Heyecanla, “Patates kızartması evrensel bir üründür, istediğiniz zaman istediğiniz şeyle birlikte yiyebilirsiniz” diyor. 2008 yılında bölgede geçen “Sch’tis’e Hoş Geldiniz” filmi için oyuncu Dany Boon’un isteği üzerine “Friterie Momo”yu yarattı. Artık bu tezgâhtan Arras’taki insanlara el sallıyor; burada herkes onu tanıyor.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun

Kuzey Fransa ve Belçika, patates kızartması egemenliği için yarışıyor


Fransa’daki tipik bir gastronomi etkinliğinde olduğu gibi, uzman gazeteciler, Tarım Odası ve patates endüstrisi temsilcilerinin yanı sıra çiftçilerin de dahil olduğu birinci sınıf uzmanlardan oluşan bir jüri, patates kızartmasını değerlendiriyor. Ancak jüriye bölgesel kızartma kralı Dambrine başkanlık ediyor. Bir süreliğine Flanders’a ait olan kuzey, Fransa’daki patates kızartmasının kalesidir. Fransa’da friteries olarak bilinen ülkedeki yaklaşık 1.400 patates kızartması dükkanının yarısı Hauts-de-France bölgesinde bulunuyor. Bu nedenle Kuzey Fransa ile komşu Belçika arasında en iyi kızartmaların nerede olduğu ve bunları kimin icat ettiği konusunda bir rekabet yaşanıyor.

Ketçap mı mayonez mi? Patates kızartması araştırması Almanların tercihlerini ortaya koyuyor


“Patates kızartmasına” selamlar: Mayonez ve ketçapla patates kızartması yemek, Almanya’da yetişkinler arasında en popüler seçenek.

© Kaynak: dpa


Sébastian Viloria patates kızartması arasındaki farkı açıklayabilir. Brüksel yerlisi ve okul arkadaşı Fabian Frances, “Les P’tits Belges du Golf de Saint-Tropez” işletmesini işletiyor ve Fransa’nın güneyinde yiyecek kamyonlarıyla müşterileri Belçika kızartmasıyla memnun ediyor. Viloria, “Fransa’nın kuzeyindeki patates kızartması Belçika’dakine benzer” diyor. Belçika kızartmalarının çapı on iki milimetre iken, Fransa’nın geri kalanındaki kızartmaların kalınlığı yalnızca altı ila sekiz milimetredir. Tabii ki, iyi kızartmalar gerçek patateslerden yapılmalı ve Belçikalının vurguladığı gibi iki aşamada – sığır yağında – kızartılmalıdır.

Belçika’da üç kattan fazla chip mağazası var


Arras, Dünya Kupası’nı duyurur duyurmaz, kuzey Fransa gazetesi “La Voix du Nord” şunları söyledi: “Belçikalı dostlarımız kıskanacak!” Ancak gazete, Belçika’nın zaten 1 Ağustos’ta Patates Kızartması Günü’nü kutladığını itiraf etti. “Fransa-Belçika düellosu mu var? Sonunda patateslerin Belçika mı yoksa Fransız mı olduğunu öğrenebilecek miyiz?” Belçika gazetesi “Le Soir” yazdı. Her halükarda, gazeteye göre, patates kızartması dükkanlarının sayısı söz konusu olduğunda Belçika büyük komşu ülkesini gölgede bırakıyor: Belçika’da 5.000 Friteries var – veya bölgeye bağlı olarak Frituur veya Fri(e)tkot olarak da anılıyor) .


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun




Hayat ve biz


Sağlık, esenlik ve tüm aile için rehber – her iki perşembe.


Akşam kazananlar açıklandığında tüm ödüllerin Fransa’ya gideceği belliydi. Ancak amatör patates kızartması kategorisinin kazananı Linselle’li Philippe Frenoi ailesi, Belçika sınırından sadece bir taş atımı uzakta yaşıyor ve jürinin kararına göre en iyi otantik kızartmalar bir zamanlar Flaman şehri olan Lille’den Aurèle Mestré tarafından yapılıyor. . En yaratıcı kızartmalar kuzeyden değil, Loire Vadisi’ndeki Clément Krupka’dan geliyor. Çıtır patates çubuklarının rafine edilmesi söz konusu olduğunda, Belçikalılar ve kuzey Fransızların kendilerini kandırmasına gerek yok: Yılın sosu ödülü Paris’teki restoran patronu Allan Gillery Pavard’a gidiyor.

Haberler
 
Üst