Şerbetli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ceviz yahut fındık(isteğe bağlı)
- Tahin
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tereyağ ve sıvı yağla birlikte irmiğimizi kavuruyoruz.
- daha sonra şerbetinin imaline geçiyoruz.
- 1 su bardağı suya (sütte kullanabilirsiniz) 1 çay bardağı şeker ilave edip kaynatıyoruz.
- Şerbetimiz hazır olduktan daha sonra irmiğimizin içine ek ediyoruz ve karıştırıyoruz (ben cevizde ekledim isterseniz fındıkta ekleyebilirsiniz)
- daha sonra cevizinide ekleyip 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz, dinlendikten daha sonra tahinle servis edebilirsiniz afiyet olsun.