Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani

Felaket

New member
Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz az mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • Bir su bardağından biraz az süt
Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım,soğusun.
  2. Şerbet için materyalleri tencereye alalım kaynadıktan daha sonra 2-3 dakika daha kaynatalım, bir kaç damla limon sıkıp ocaktan alalım.
  3. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  4. Akabinde sütü sıvı yağı ekleyelim.
  5. çabucak sonrasında haşhaşı ve irmiği ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  6. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
  7. Yağladığımız borcama dökelim.
  8. Evvelden ısıtılmış 170 derece pişirelim.
  9. Fırından çıktıktan 5 dakika daha sonra soğuyan şerbeti her yerine gezdirelim.
  10. Kekimiz şerbetini çekince 1 poşet krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım .
  11. Kıvam alınca dilediğimiz üzere tatlımızın üzerine sürelim.
  12. Ben bu defa sıkma torbası ile biçim verdim. Dilerseniz her yerine sürebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok yavaşça şahane bir tatlı. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst