Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağından az pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un(2,5 su bardağından daha sonra denetimi ekleyiniz)
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım, su ve şekeri karıştırın ocağa alın, kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatın, limonu ekleyip 2 dk daha kaynatın.
- Un hariç bütün malzemeyi karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, ister yuvarlak ister oval form verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede uygunca pişirin fırından çıktıktan 5 dk daha sonra soğuk şerbeti dökün.
- Arada aykırı çevirip şerbetin düzgünce çekmesini sağlayın. Deneyecek olanlara afiyet .