Şekerpare

Felaket

New member
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon
Hamuru için

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (Sarısının birini ayır üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 yahut 4 su bardağı un
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbet materyallerini koyup kaynatalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk daha kaynatalım.Soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru yoğurmaya başlayalım.
  3. Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Unu bardak bardak ekleyip yedirelim. Kıvam aldıktan daha sonra form vermeye geçelim.
  4. Biçim verip üzerine yumurta sarısını sürüp çatal ile form verelim.
  5. 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından alıp 5 dk bekletelim soğuk şerbeti üzerlerine dökelim.
  7. 3- 4 saat dinlendirdikten daha sonra süsleyip afiyetle tüketin.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst