Şekerpare

Felaket

New member
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

Hamur için;

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 -3,5 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda olmalı )
Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon
Üzeri için;

  • Fındık (ceviz badem de tercih edebilirsiniz)
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbet için şeker ve su tencereye temalıp kaynatılır.
  2. ondan sonrasında limon damlatılıp 10-15 dk daha kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir.
  3. Şerbet ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  4. Hamur için un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler temalıp karıştırılır.
  5. ondan sonrasında un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur.Ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
  6. Hamur ceviz büyüklüğünde modüller halinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
  7. Üzerlerine bastırılarak fındık dizilir.
  8. Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
  9. Fırından çıkarılan şekerpareler birinci sıcağı çıkınca üzerine şerbet gezdirilir.
  10. Şekerpareler şerbeti çekince servis edilebilir.
Afiyet olsun????.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst