Şekerpare (Şerbetini Tam Çeken) Görüntülü

Felaket

New member
Şekerpare (Şerbetini Tam Çeken) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta (Sarısının birisi üzerine sürülecek)
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Şekerpare (Şerbetini Tam Çeken) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. ondan sonrasında şekerpare için bütün materyalleri derin bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  3. sonrasındasında ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp yuvarlayıp bir tepsiye sıralayalım.
  4. çabucak sonrasında üzerlerine yumurta sarısı sürüp var ise antep fıstığı,yer fıstığı yahut ceviz batırıp bastıralım.
  5. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkan şekerparelerimizin birinci sıcağı çıktıktan daha sonra üzerine soğuyan şerbeti eşit biçimde döküyoruz. Şerbetini güzelce çektikten daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Şekerpare (Şerbetini Tam Çeken) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst