Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 tane yumurta (1 tanesi üzeri için ayırılacak
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 su bardağından biraz fazla un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa koyalım. Kaynadıktan daha sonra limon damlatıp 5 dk daha kaynatıp, soğuması için kenara alalım.
- Oda sıcaklığında margarini bir kaba alalım üzerine pudra şekeri, yumurta, irmik ,kabartma tozu ve vanilyayı alıp, güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamura yavaş yavaş unu ekleyip, yoğuralım ( unu birden dökmeyelim).
- Fırın tepsisine yoğurduğumuz hamurunu cevizde biraz büyük alarak oval biçimini verip elimizle üzerine bastırıp inceltelim ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla üzerlerini çizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dk pişirelim (Fırına göre pişirme müddeti değişebilir dikkatli pişirelim)
- Fırından çıkan tatlıyı 5 dk birinci sıcaklığı çıksın diye bekletip, üzerine soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbeti çektikten daha sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı