Şeker Pare

Felaket

New member
Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta (1 tanesi üzeri için ayırılacak
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağından biraz fazla un
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon
Üzerini süslemek için;

  • Hindistan cevizi
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa koyalım. Kaynadıktan daha sonra limon damlatıp 5 dk daha kaynatıp, soğuması için kenara alalım.
  2. Oda sıcaklığında margarini bir kaba alalım üzerine pudra şekeri, yumurta, irmik ,kabartma tozu ve vanilyayı alıp, güzelce yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamura yavaş yavaş unu ekleyip, yoğuralım ( unu birden dökmeyelim).
  4. Fırın tepsisine yoğurduğumuz hamurunu cevizde biraz büyük alarak oval biçimini verip elimizle üzerine bastırıp inceltelim ve tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla üzerlerini çizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dk pişirelim (Fırına göre pişirme müddeti değişebilir dikkatli pişirelim)
  7. Fırından çıkan tatlıyı 5 dk birinci sıcaklığı çıksın diye bekletip, üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  8. Şerbeti çektikten daha sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Not: Hamurun hayli yumuşak bir hamur olmalı yoksa şerbetini çekmeye bilir.

Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst