Saray Sarması

Felaket

New member
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle bir tencereye süt, nişasta, un, şeker ve kakaoyu koyalım.
  2. Çırpma teli ile karıştırdıktan daha sonra ocağa alalım katılaşmaya başlayan kremamızın içine vanilyayı ekleyip ocağı kapatalım.
  3. ondan sonrasında altını kapattığımız kremanın içine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip yine karıştıralım ve soğumak üzere bir kenara kaldıralım.
  4. Bir fırın tepsinin altına bu bir püf noktasıdır streç sinema kaplayalım.
  5. sonrasındasında onun üzerine iki yahut üç paket hindistan cevizini bol olacak biçimde dökelim ve bir bardak sayesinde hindistan cevizilerini hoş bir biçimde bastıralım.
  6. Soğuyan kremamızda eşit bir biçimde hindistan cevizi elini kaldırmayarak tepsiye dökelim ve yaydıralım.
  7. hemen sonrasında çıkmış olduğumuz kremşantiyi kremamızın üstüne sürüp dolabı kaldıralım .
  8. Bir gece öncesinden yapmak her vakit daha uygundur lakin acil konuğunuz varsa en az dolapta 1.5- 2 saat dinlendirdikten daha sonra tepsimizi çıkartıp eşit bir biçimde paylaştırın.
  9. Saray sarmalarımızı saralım ,aralarına isteye bağlı muz koyabilirsiniz yahut sade tercih edebilirsiniz afiyet olsun.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst