Saray Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 bardak süt
- 1 su bardağı toz şeker isteğe nazaran 2 parmak fazla şeker koyabilirsiniz
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinç unu bir ölçü çiğ kokusu çıkana kadar kavrulur. Birinci sıcağı çıkmadan üzerine nişasta ek edilir, karıştırılır.
- Kuru gereçler soğuyunca süt, şeker, vanilya eklenir pişirilir. İçine ocaktan alınca tereyağı ek edilir güzelce karıştırılır, bu karıştırma süreci daha çabuk olması için mikserden yardım alabilirsiniz.
- sonrasındasında kuplara hisse edilir tarçın ile süslenerek servise hazırdır ????????.