Sara partnerinin önünde kaçtı

Leila

Global Mod
Global Mod
Teltow-fläming. Bu sefer Paul çok ileri gitti. Bir anlaşmazlıkta sık sık Sara'ya karşı elini kaldırmıştı. Kasım 2023'te partneri ile son 23 yaşındaki çocuğunu “Bu sefer gerçekten korktu” diye hatırlıyor.

Daha sonra daha fazlasını okuyun Reklamcılık

Daha sonra Teltow-Fläming'in Brandenburg bölgesinde birlikte yaşayan ve her ikisi de Tesla'da çalışan Sara ve Paul*, o gün erken vardiyadan Grünheide'den geldi. Sara yorgundu. Son zamanlarda üretimdeki işi kabul etmişti ve henüz katman sistemine alışkın değildi.

“O öngörülemez”

Sadece eve gitmek istedi. Paul bunun için bir anlayış yoktu. Aç kaldı ve hızlı bir şekilde yiyecek bir şeyler almak istiyordu. Arabada bir anlaşmazlık vardı. Sara korkuyordu. Paul'e teslim olmaz ve sakin olmazsa kızacağını biliyordu. “O öngörülemez,” diyor Sara eski erkek arkadaşı hakkında geçmişe dönük.

Pavlus ustalığını kaybettiğinde – çoğunlukla küçük şeyler yüzünden – öfkesini Sara'dan boşalttı. Kollarda ve bacaklarda, göğüs ve sırtta, bir patlama dudağında, mavi bir gözde mavi-mor hematomlar: Sara tekrar tekrar, o sırada arkadaşının dört yıllık ilişki sırasında ona eklediği yaralanmalara sahiptir.

Sara W. (23)

Şiddet kurbanı

O Kasım günü Paul ile konuştu, onu yatıştırmaya çalıştı. Hiçbir şey yardımcı oldu. “Eve geldiğimizde, bir daire arıyor olsaydım daha iyi olmaz olup olmayacağını söyledim ve ayrı yollar çıkarırsak.”

Ciddi bir cümle. Onu telaffuz etme cesaretine sahip olduğu için şaşırdı. Sara o günü 2023 sonbaharında anlatırken, durmaya devam ediyor, bazen sesi kırılıyor. “O zaman gerçekten korkuyor. 'Seni getirdim' aradı ve beni boğdu.

Sara yere battı, çığlık atmaya çalıştı – birinin onu duyacağı umuduyla. “Ağzımı tuttu ve beni yatak odasına kilitlemeye çalıştı” diyor.

Aşk, korku, şiddet: Sara dövüldü ve sessiz

Sara'dan Paul havalandığında, sonunda cep telefonunu aldı ve kendini yatak odasına kilitledi. Oturma odasında bir shisha içerken Sara bir arkadaş yazdı ve neler olduğunu anlattı. Bu güne kadar, Paul'ün kurtçuklarından kimseye söylememişti. “Onu kötüleştirmek istemedim” diyor.

Kız arkadaşı hemen Sara'yı daireden çıkarmak için yola çıktı. Ancak Sara eşyalarını paketledikten ve daireden ayrıldıktan sonra bile Paul onu yalnız bırakmadı ve tehdit etti.

21 Kasım – 22 Kasım 2023 gecesi cep telefonu sohbet kursundan bir alıntı:

(Paul) “Neredesin?”

“Hemen eve gel!”

“Bok telefonuna git!”

“Bana cevap ver, fahişe!”

(Sara) “Lütfen sakin ol”

“Bunu yarın açıklığa kavuşturabilir miyiz”

Paul, sabahın erken saatlerine kadar Sara'yı aramaya çalıştı ve sayısız sesli mesaj gönderdi. Pavlus Sara'nın kedilerini ortaya çıkarmakla tehdit ettiğinde sinirlerini kaybetti: “Eve dönmek istedim. Kedilerime bir şeyler yapmasına izin veremedim ”diye hatırlıyor.

Sara W. (23, Vd Red. Modifiye), ayrılıktan sonra ona veren kedi Schnorr ile.

Sara W. (23, Vd Red. Modifiye), ayrılıktan sonra ona veren kedi Schnorr ile.

Kaynak: Josefine Sack

Sara'nın o gece Paul'e dönmemesi, arkadaşını sonunda polisi arayan arkadaşına borçludur. “Bunu asla yalnız yapmazdım” diyor.

İki genç kadın, memurların her şeyi kaydettiği Zossen'deki polis karakoluna girdi ve ayrıca Sara'nın yaralanmalarının, boyundaki acı ve kollarındaki kızarıklığın fotoğraflarını çekti.

Ortaklıkta Şiddet: On vakadan sekizinde kurban bir kadın

Almanya'da, yaklaşık her dördüncü kadın mevcut veya eski ortağı aracılığıyla fiziksel veya cinselleştirilmiş şiddetin kurbanı haline gelir. Eyalet polisinin mevcut bir suç istatistiklerine göre, Brandenburg'daki Brandenburg'da 4308 SO -CAALLE ortaklık vakası vardı, yani yerli bir toplulukta yaşayan veya yaşayan insanlar arasında şiddetli eylemler.

Ancak bu sadece polis tarafından kabul edilen veya bildirilen davalardır. Bildirilmeyen vakaların sayısı önemli ölçüde daha yüksek olmalıdır. Kurbanlar on vakanın sekizinden fazlasında kadınlardı. Genel olarak, bu alandaki suçların sayısı (4064 dava) 2019'dan bu yana) Neredeyse yüzde altı arttı.

İhtiyacı olan kadınlara destek

Şiddetten tehdit edilen veya şiddetten etkilenen kadınlar destek almak için farklı yerlerle temasa geçebilirler. İşte bazı önemli temas noktaları:

Polis Acil Çağrısı : 110 (akut tehlikeli)
“Kadına Karşı Şiddet” : 116 016 (ücretsiz, anonim, 7/24 erişilebilir, 17 dilde)

Ayrıca teklif Kadın barınakları Aile içi şiddetten kaçmak zorunda olan kadınlar (ve çocukları) için koruma ve konaklama. :
Weißer Ring EV (Kurban Yardımı ve Tavsiyesi): 116 006 veya www.weisser-ring.de
Bu tekliflerin çoğu ücretsiz ve anonimdir. Kadınlar yardım aramaktan korkmamalıdır.

Sara'nın kurtarılması, kız arkadaşın o sırada polise gitmede ısrar etmesiydi. Polis, o gece ortak daireden Paul'ün dedi. Sara daha sonra bir avukatın yardımıyla altı ay boyunca şiddetli bir şiddet koruma emri aldı. Bu süre zarfında Paul, ortak daire için kira ödemeye devam etmek zorunda kaldı, ancak artık girmesine izin verilmedi.

Ağrılar ve yara izleri ile yeni bir başlangıç

Bu arada Sara, Berlin'deki iki odalı bir dairede sadece akşamdan kalma schnorr ile yaşıyor. Paul o geceden beri onu bir daha görmedi. Artık Tesla'da çalışmıyor ve ailesine Wolfsburg'a geri döndü.

“İyi yapmıyorum,” diyor Sara. Ayrılmadan bir buçuk yıl sonra bile kötü uyur, depresif fazlardan bahsediyor. “Sık sık suçlayıp suçlamayacağımı, yaptıklarından sorumlu olup olmadığımı düşündüm.”

Sık sık suçlanıp suçlanmayacağımı düşündüm.
Sara W. (23)

Şiddet kurbanı

Sara artık güvenemez ve birine karışmaktan korkar. Profesyonel yardım aramaya çalıştı – şimdiye kadar başarılı olmadan. Terapi yerleri nadirdir. Genç kadın, “Birisi çılgınca hareket ettiğinde veya eğlenmek için elini kaldırdığında hala birlikte seğiriyorum” diyor.

Paul özür dilemedi. “Her şeyi inkar ediyor.” Bu arada, Zossen Bölge Mahkemesi'nden önceki dava müzakere edildi. Paul'e karşı prosedür, 2400 Euro'nun acı ve acı çektiği ve 24 yaşındaki çocuğun altı ay içinde Sara'ya ödemesi gereken bir acı çekti.

“Çıkıştan memnun değilim,” diyor Sara. “Ama aynı zamanda onu tekrar görmek ve ona karşı tekrar söyleyecek ve hikayeyi tekrar tekrar anlatmak zorunda kalacak bir gücüm yok.”

*İsimler değiştirildi. İlgili kişilerin gerçek isimleri editoryal ekip tarafından bilinir. Bu metin ilk olarak “Märkische Allgemeine Zeitung”.