Şampiyon sportmen dünya şampiyonluğu için sahura kadar çalışıyor

Hasan

Member
İtalya’da geçen yıl ekim ayında düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda ’60 kilogram full contact’ kategorisinde uğraş eden ve gösterdiği performans ile dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi olan ulusal sportmen Asuman Çığlıoğlu, 12 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olan Kick Boks Dünya Kupası öncesinde ağır idmanlarını sürdürüyor. Bu çerçevede şampiyon sportmen Asuman Çığlıoğlu, hem iftar öncesinde birebir vakitte iftar daha sonrası sahura kadar çalışarak şampiyonaya hazırlanıyor. Ulusal Antrenör Emrah Şahanoğlu nezaretinde çalışan Asuman Çığlıoğlu, dünya şampiyonu olabilmek için ter döküyor. Ramazan ayı bulunmasına karşın hem iftar öncesi hem iftar daha sonrası çalışmalarını sürdüren Çığlıoğlu, dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

“Hedefim dünya şampiyonu olup, İslam Oyunlarına gitmek”

Yaklaşık 10 yıldır kick boks sporunu yaptığını söyleyen ulusal atlet Asuman Çığlıoğlu, “Geçtiğimiz yıl düzenlenen şampiyonada dünya üçüncüsü oldum. Dünya şampiyonasından döndükten daha sonra 2022 yeni dönem için karşılaşmalara devam ettik. Ramazan’dan dolayı iftar öncesi ve iftar daha sonrası idmanlar yapmaya başladık. İftar daha sonrası sahur idmanlarımız oluyor, iftar öncesi ve iftar daha sonrası idmanlarda zorlandığımız oluyor ancak öncelik maksadımız olduğu için şu an ona çalışıyoruz. Tüm amaçlarımız buna yönelik ve fazlaca hoş geçiyor. İftar daha sonrası idmanlara gelirken yolda benim yaşıtlarımdaki insanları kafede oturanlar, gezenler, oturtup muhabbet edenleri fazlaca görüyorum ve kimi vakit de özeniyorum lakin hedeflerim daha ağır bastığı için ağırlığımı idmanlara veriyorum. Bu idmanlar bana daha epeyce keyif veriyor. Maksadım dünya şampiyonu olmak. Artık de Dünya Kupasına hazırlanıyorum ve orda da dereceye girmek istiyorum. Akabinde Dünya Şampiyonasında derece elde ederek İslam Oyunlarına hazırlanacağım. Kendimi fazlaca güzel hissediyorum. İdmanlarımızı her geçen gün arttırıyoruz. İnşallah daha yeterli yerlere bayrağımızı dalgalandırabilirim” dedi.

Karşılaşmalara gitgide kick koks sporunu sevdiğini söyleyen Çığlıoğlu, “Kick boks aslında benim aklımda yoktu. Benim erkek kardeşim bu sporu yapıyordu. Onun yanında görüyordum. daha sonra o bıraktı ben devam ettim, karşılaşmalara gitgide ben sevmeye başladım. Kendime bir maksat koydum ve şu anda da o maksat üzerinde çalışıyorum. 10 yıldır da bu gaye doğrultusunda ilerlemeye devam ediyorum” diye konuştu.

“Sporcumuzdan Dünya Şampiyonluğunu bekliyoruz”

Antrenör Emrah Şahanoğlu ise, “Asuman Çığlıoğlu, Kastamonu Belediye Spor Kulübü sporcusudur. Kendisi 2012 yılında spora başladı. Birinci yıldızlarda Türkiye üçüncüsü oldu, daha sonra gençler 2014 yılında Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etti. 2014 yılından bu yana devamlı ulusal kadroda ülkemizi temsil ediyor. Her sene büyük muvaffakiyetler kazandırıyor. Asuman, vilayetimizin tek A Ulusal Atleti büyükler kategorisinde, ülkemizde memleketler arası arenada temsil eden öteki atletimiz yok. Bu noktadan kendisinden gurur duyuyoruz ancak bir eksikliğimizin olduğunu da bu noktada tabir edeyim. Biz kendi branşımızla ilgili Asuman üzere biroldukça atletimizi büyüklerde bir daha A Ulusal Atlet olarak ergenlerdeki skorlarımıza devam ettirmeyi planlıyoruz. İdmanlarımız ağır bir biçimde devam ediyor. İftar öncesi ve iftar daha sonrası olmak üzere günde iki idman yapıyoruz. Natürel ki de kolay olmuyor lakin ay-yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğiz. Bu bizim için epeyce değerli, manevi kıymeti var. Bu noktada biz yorulmuyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. Hiç olmadığımız kadar hazırız. İnşallah 12 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olan Kick Boks Dünya Kupasında ben Dünya Kupası Şampiyonluğu sporcumdan bekliyorum. İslam Oyunları ve Avrupa Şampiyonası var önümüzdeki. Dünya Şampiyonasında derece elde ederse o karşılaşmalara da kota almış olacak. Asıl amacımız bu yılki İslam Oyunlarında şampiyon olmak, seneye bir daha Dünya Şampiyonası var. Biz başarılarımızı üstüne ekleyerek devam edeceğiz en tepeye gidene kadar” formunda konuştu.

IHA