Şambali Tatlısı

Felaket

New member
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram ince irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1 avuç yer fıstığı
  • Çeyrek limon
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına yoğurt, süt ve şekeri alıp, güzelce karıştırıyoruz.
  2. Karbonatın üzerine bir kaç damla limon sıkıp, ekliyoruz.
  3. Kabartma tozu ve irmikte eklenerek ağır bir kıvam elde ediyoruz.
  4. 28 e 28 ölçülerinde yağlanmış borcama karışımı alıp eşit biçimde yayıyoruz.
  5. Üzeri streçleyerek 30 dk kadar dinlendiriyoruz.
  6. Dinlenen karışımı bıçak ile kesme yerlerini belirliyoruz ve fıstıklarını diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz.
  8. Diğer tarafta şerbeti kaynatmaya koyuyoruz.
  9. Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu ekliyoruz.
  10. Pişen şambalinin birinci sıcağı çıkınca tatlı sıcak şerbet sıcak olarak döküyoruz.
  11. 5 saat kadar dinlenen tatlımızı dilimleyip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst