Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 su bardağı şeker
- 250ml süt
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı pekmez sürdüm
- 2 su bardak su
- 2,5 su bardak şeker
- Badem
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine tüm gereçleri ek edip karıştırın.
- Fırın tepsisinin altını bir fırça yardımı ile yağ ve pekmez sürün.
- Ardından şambali tatlısını tepsiye dökün ve üzerini düzleyin.
- Pişirmedilk evvel keskin bir bıçak ile tatlınıza vereceğiniz biçimi kesin.
- Üzerine bol badem ek edin ve evvelde ısıtılmış fırında 180 derece ayarda üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
- Bu sırada şerbetin hazırlayın şerbeti için küçük bir tencerede su ve şekeri orta ateşte 15 dk kaynatın.
- Tatlınız piştikten daha sonra ılımış olan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
- Soğuduktan daha sonra servis edin. Afiyet olsun.