Şam Tatlısı

Felaket

New member
Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr 1 paket irmik
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
Tepsinin altına sürmek için

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 ,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İrmik, şeker, suyu ve kabartma tozunu kaba alalım elimizle yavaşça hafifçe yoğuralım.
  2. Küçük bir borcamın altına pekmez sürelim.
  3. Harcın yarısını tepsiye basalım.
  4. Arasına tarçın serpiştirelim.
  5. Diğer yarısını da elimizle düzgünce üzerine basalım üstünü elimize pekmeze batırıp yeterlice düzleştirelim.
  6. 1 saat dinlendirip keselim 180 derece de kızarana kadar pişirelim.
  7. Şerbeti kaynattıktan daha sonra 5 dk daha kaynatalım.
  8. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak biçimde şerbeti dökelim yarım saat dinlendikten daha sonra servise hazır.Afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst