Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr 1 paket irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker ( bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 ,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmik, şeker, suyu ve kabartma tozunu kaba alalım elimizle yavaşça hafifçe yoğuralım.
- Küçük bir borcamın altına pekmez sürelim.
- Harcın yarısını tepsiye basalım.
- Arasına tarçın serpiştirelim.
- Diğer yarısını da elimizle düzgünce üzerine basalım üstünü elimize pekmeze batırıp yeterlice düzleştirelim.
- 1 saat dinlendirip keselim 180 derece de kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti kaynattıktan daha sonra 5 dk daha kaynatalım.
- Tatlı sıcak şerbet ılık olacak biçimde şerbeti dökelim yarım saat dinlendikten daha sonra servise hazır.Afiyet olsun.