Şam Tatlısı

Felaket

New member
Şam Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yer fıstığı,(katı olursa hamur yarım su bardağı su ben koymadım)
Şerbeti:

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şerbetimizi kaynatıp (10 dakika kâfi okur)soğumaya bırakalım.
  2. Bir kaba şeker ve yoğurdu alıp köpürene kadar çırpalım.
  3. çabucak sonrasında öteki materyalleri koyup elimizle yoğuralım.
  4. Kare borcamın altına 1 yemek kaşığı pekmez sürelim üzerine hamuru döküp elimizle düzleyelim kalan pekmezi sürüp dilimleyelim.
  5. Dilimledikten daha sonra her dilime üç tane olacak biçimde yer fıstığı dizelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  7. Tatlıyı fırından çıkarıp soğumuş şerbeti dökelim.
  8. yavaşça ılıyınca buzdolabına kaldırıp dinlendikten daha sonra servis yapalım afiyet olsun.
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst