Salepli Türk Kahveli Gül Reçelli Muhallebi

Felaket

New member
Salepli Türk Kahveli Gül Reçelli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 küçük çay bardağı tozşeker
Altına :

  • 4 adet kedidili bisküvi
  • 1 adet tekli paket salep
  • 1 çay kaşığı türk kahvesi
Üzerine :

  • 1 yemek kaşığı gül reçeli
Arzuya göre :

  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Arzuya göre :

  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 8 adet kabuğu soyulmuş tuzsuz badem
Salepli Türk Kahveli Gül Reçelli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye sütü nişastayı pirinç unu şekeri dökelim çırpıcı ile karıştıralım ocağı açalım kıvam alana kadar pişirelim.
  2. Diğer tarafta 1 su bardağı sıcak su ile salep eritelim.
  3. İçine türk kahvesini ekleyip karıştıralım.
  4. Ortadan ikiye kestiğimiz bisküvileri salepli kahveye ile epey az ıslatalım.
  5. Kaselerin tabanına koyalım.
  6. Üzerine muhallebiyi hisse edelim.
  7. 5 dk soğuduktan daha sonra reçelden 1 er çay kaşığı koyalım isteğe nazaran olanlarla süsleyelim.
  8. 1 saat buzdolabında bekledikten daha sonra afiyet olsun.
Salepli Türk Kahveli Gül Reçelli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst