Salepli Türk Kahveli Gül Reçelli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 küçük çay bardağı tozşeker
- 4 adet kedidili bisküvi
- 1 adet tekli paket salep
- 1 çay kaşığı türk kahvesi
- 1 yemek kaşığı gül reçeli
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 8 adet kabuğu soyulmuş tuzsuz badem
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü nişastayı pirinç unu şekeri dökelim çırpıcı ile karıştıralım ocağı açalım kıvam alana kadar pişirelim.
- Diğer tarafta 1 su bardağı sıcak su ile salep eritelim.
- İçine türk kahvesini ekleyip karıştıralım.
- Ortadan ikiye kestiğimiz bisküvileri salepli kahveye ile epey az ıslatalım.
- Kaselerin tabanına koyalım.
- Üzerine muhallebiyi hisse edelim.
- 5 dk soğuduktan daha sonra reçelden 1 er çay kaşığı koyalım isteğe nazaran olanlarla süsleyelim.
- 1 saat buzdolabında bekledikten daha sonra afiyet olsun.