Sade Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri koyup ve ocağa alıyoruz yoğunlaşıncaya kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- hemen sonrasında tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz son bi defa daha karıştırıyoruz.
- İsterseniz kupları istersenizde benim üzere kupları biraz ıslatıp o denli koyup buzdolabında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan daha sonra kupları aksi çevirip muhallebiyi çıkartıyoruz süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun