Sade Kekimiz Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
- Son olarak kabartma tozu vanilya ve elenmiş un eklenir çırpalım.
- Kek kalıbımızı yağlayıp unlayalım.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi kürdan testi yapalım daha sonrasında soğumaya bırakalım soğuduktan daha sonra kekimizi kalıptan çıkarıp servis tabağına alabiliriz.
- Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.