Rulo Pasta

Felaket

New member
Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
Kreması için

  • Sayfamda tanımı bulunan pastacı kremasını yaptım.Siz kremşanti yahut hazır pastacı kreması kullanabilirsiniz.
Üzeri için

  • 1 paket krem santi
  • 1 çay bardağı soğuk süt
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri tahinden bir tık daha köyü kıvama gelene kadar çırpın.
  2. Un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin havasını söndürmeden spatulayla döndürerek karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküp eşit bir biçimde yayın. (fırının kendi dikdörtgen büyük tepsisi).
  4. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. Çok çabuk pişer yakmayın. Fansız alt üst ayar.
  5. Piştikten daha sonra çıkartır çıkartmak rulo yapın bu türlü soğutun bu süreci sıcakken yapmazsanız soğukken saramazsınız pandispanya kırılır.
  6. Pastacı kremasını hazırlayın düzgünce soğuyan pandispanyayı açıp kremayı sürün isteğe nazaran muz koyabilirsiniz benim elimde yoktu o yüzden koymadım muzlu daha hoş oluyor.
  7. Çok sıkmadan sarin biraz dinlendirin.
  8. 1 çay bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyle üzerini kaplayın.
  9. Benim konutta akşamdan kalma hazır bisküvim vardı onları rondo dan çekip üzerini süsledim. Sizin elinizin altında ne var ise istediğiniz biçimde süsleyebilirsiz.Hindistan cevizide hayli yakışıyor.
  10. Dolapta en az 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
  11. Ne kadar dinlendirirseniz o kadar hoş olur.
Not; kremayı fazlaca tatlı sevmeyenler şeker oranını azaltabilirler. Çocuklar hayli sevdi fakat bana biraz tatlı geldi.

Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst